#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru agricultori

Pe 11 iulie pornim vremurile bune pentru agricultori. Vremuri bune pentru agricultori înseamnă acces la finanțare și la semințe pentru a efectua lucrările necesare pentru anul viitor. Vremuri bune înseamnă suport din partea statului prin subvenții și programe care să-i ajute să crească culturi cu valoare adăugată înaltă, să vândă nu doar materie primă, dar și produse agroalimentare prelucrate, ambalate și promovate bine, care să genereze mai multe vânzări și mai multă valoare pentru economia națională.


Guvernul Maia Sandu a crescut cota de export în UE pentru agricultori și produsele noastre. Au fost mărite cu 100% cotele pentru struguri, cu 50% pentru prune și a fost obținută o cotă semnificativă pentru cireșe. Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au venit cu mai multe inițiative legislative pentru susținerea gospodăriilor țărănești și a agricultorilor afectați de secetă. În continuare, vom prioritiza următoarele direcții:


  1. Vom majora Fondul de subvenționare până la 1,5 miliarde anual și vom orienta suportul statului pentru producătorii care investesc în agricultura de valoare înaltă și tehnologii de producere și în procurarea sistemelor de protecție contra calamităților naturale.
  2. Vom suspenda obligațiile fiscale și procedurile de executare silită în privința gospodăriilor țărănești de fermieri inactive.
  3. Vom negocia sprijin pentru agricultură şi dezvoltare rurală oferit în cadrul Parteneriatului Estic al UE. Vom negocia cote mai mari de export pe piața UE pentru mai multe tipuri de produse agroalimentare.
  4. Vom crea un Centru Agroalimentar Modern și vom dezvolta infrastructura post-recoltă (inclusiv centre de logistică, depozitare, sortare și ambalare) la nivel regional, la care să aibă acces producătorii agricoli mici și care să ofere suport pentru facilitarea exporturilor.
  5. Vom stopa abuzurile marilor intermediari și monopoliști care cumpără marfa micilor producători la prețuri mizere și vom crea un mecanism de stabilire a unui preț just. Vom lupta cu schemele din domeniul petrolier, astfel ca să avem prețuri mai mici la motorină.

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe

[addtoany]