#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru angajații în sectorul public

Pe 11 iulie pornim vremuri bune pentru medici, profesori, polițiști, funcționari publici. Echipa PAS vrea să construiască un stat care lucrează pentru oameni, cu instituții publice moderne și profesioniste, unde angajații primesc salarii bune, sunt promovați după merit, nu sunt impuși să urmeze ordine ilegale, sunt dotați și instruiți și sunt respectați de societate.


Guvernul Sandu a crescut plata pentru gărzile de noapte din spitale și a inclus în bugetul pentru 2020 creșterea salariilor cu 10%, pentru toți bugetarii, și până la 30%, pentru învățători, educatori, asistenți de educatori, bucătari, lucrători sociali, bibliotecari, directori de instituții educaționale și pompieri. Echipa PAS va lupta cu corupția politică și va curăța clasa politică de la cap, începând cu politicienii și conducătorii de vârf ai țării. Vom susține și proteja funcționarii onești. Vom susține creșterea salariilor în sectorul public, combinată cu un sistem de promovare în baza meritelor și performanței. Vom promova reducerea birocrației și eliminarea documentelor și rapoartelor inutile astfel ca angajații în sectorul public să se concentreze pe lucrul lor de bază. În continuare, vom prioritiza următoarele direcții:


Pentru medici:


 1. Vom construi două spitale regionale moderne – la Bălți și Cahul. Vom implementa un program național de modernizare a instituțiilor medicale finanțat din bugetul de stat, inclusiv cu participarea partenerilor străini în vederea renovării și dotării, în special, a instituțiilor medicale raionale.
 2. Vom asigura instituțiile medicale cu personal medical suficient și competent prin majorarea salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă și formarea continuă calitativă. Vom majora indemnizația pentru tineri specialiști, inclusiv prin compensarea cheltuielilor pentru locuințe și transport.
 3. Vom stimula utilizarea inovațiilor în medicină, inclusiv vom testa soluții de telemedicina după modelul francez.


Pentru cadrele didactice și manageriale:


 1. Vom investi într-un Centru Național pentru Educație și Leadership pentru asigurarea modernizării proceselor de formare inițială și continuă a cadrelor didactice și manageriale.
 2. Vom asigura instituțiile de învățământ cu personal suficient și competent prin majorarea salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă și formarea continuă calitativă. Vom majora indemnizația pentru tineri specialiști, inclusiv prin compensarea cheltuielilor pentru locuințe și transport.
 3. Vom crește compensațiile bănești anuale acordate pentru achiziționarea bunurilor pentru creșterea profesională a cadrelor didactice și manageriale, de la 2000 la 4000 de lei.
 4. Vom elimina povara procesului dublu de evaluare a cadrelor didactice și de conducere, prin unificarea și simplificarea procesului de evaluare externă și atestare.
 5. Vom crea un Fond pentru Inovație în Educație, prin care instituțiile educaționale să poată obține finanțare pentru proiecte creative, elaborate împreună cu comunitatea și cu mediul de afaceri, pentru a-și îmbunătăți condițiile de studii, a se dezvolta și a oferi învățare de calitate copiilor, elevilor și studenților.


Pentru polițiști:


 1. Vom reforma Academia MAI Ștefan cel Mare pentru a răspunde nevoilor actuale de pregătire profesională a ofițerilor și vom moderniza sistemul de formare continuă, inclusiv prin extinderea utilizării tehnologiei (aplicații, dispozitive mobile).
 2. Vom elimina din sistem oamenii corupți și compromiși și vom asigura promovarea în carieră numai pe criterii de profesionalism, pregătire profesională și integritate, excluzând orice interferențe de ordin politic.
 3. Vom asigura o mai bună pregătire profesională și dotare a ofițerilor de poliție care să-i ajute la descoperirea infracțiunilor, la asigurarea ordinii publice, gestiunea frontierei și siguranței rutiere.
 4. Vom dezvolta un mecanism de protecție socială și juridică special pentru tinerii polițiști, inclusiv femei angajate ale poliției.

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe

[addtoany]