#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru familii cu copii

Pe 11 iulie pornim vremurile bune pentru familiile Moldovei, pentru viitorul copiilor noștri. Vrem ca familiile să rămână să-și crească copiii în Moldova, ca părinții să fie siguri de ziua de mâine și să aibă condiții bune pentru copiii lor: educatori și profesori care să-i învețe carte, medici profesioniști, posibilități de a petrece timpul liber frumos, o perspectivă clară pentru viitorul copiilor.


Miniștrii și deputații PAS au propus măsuri care să crească veniturile familiilor și să le ofere ajutorul statului în pandemie. Guvernul Maia Sandu a majorat indemnizația pentru copii la naștere cu 1 600 de lei. Deputații PAS au elaborat inițiative legislative pentru acordarea unei alocații părinților care au supravegheat copiii pe perioada închiderii grădinițelor și pentru racordarea orelor de aflare la grădiniță cu regimul de lucru al părinților. În continuare, vom prioritiza următoarele direcții:


  1. Vom crește până la 10.000 de lei indemnizația pentru nașterea copiilor și vom majora cu 50% scutirile fiscale pentru copii.
  2. Vom renova cel puțin 500 de grădinițe, inclusiv cu sprijinul României și al partenerilor internaționali, și vom extinde serviciile de creșe-grădinițe.
  3. Vom asigura condiții adecvate pentru igiena și sănătatea copiilor și elevilor prin construcția și repararea blocurilor sanitare și a cantinelor moderne în toate școlile și grădinițele.
  4. Vom majora ajutorul pentru copiii din familii social vulnerabile până la cel puțin 1000 de lei pe lună.
  5. Vom reglementa în Codul Muncii programul flexibil de muncă, astfel ca părinții să poată face față sarcinilor de serviciu și responsabilităților de familie.
  6. Vom iniția un program național special pentru promovarea lecturii, științelor și artelor pentru elevi, prin care vor fi sprijinite proiectele educațional-culturale ale bibliotecilor, muzeelor, teatrelor și caselor de cultură.
  7. Vom modifica legislația pentru a încuraja deschiderea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de către angajatori.
  8. Vom asigura flexibilitate mai mare concediului de îngrijire a copilului pentru ambii părinți.

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe