#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru femei

Pe 11 iulie pornim vremurile bune pentru femeile Moldovei. Partidul Acțiune și Solidaritate crede cu tărie că femeile sunt capabile să conducă cele mai importante instituții și organizații. Vremuri bune pentru femei înseamnă implicarea femeilor în politică și în viața socială, promovarea femeilor în funcții de conducere, salarii egale pentru muncă egală, oportunități egale pentru fete, și combaterea discriminării și violenței împotriva femeilor.


Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au promovat modificările legislative care au asigurat un număr relativ egal de femei și bărbați pe listele electorale ale partidelor politice, iar Guvernele propuse de PAS au avut o reprezentare egală de femei și bărbați. În continuare, vom prioritiza următoarele direcții:


  1. Vom reduce diferența în salariu mediu al femeilor și bărbaților până la sub 10% prin transparentizarea salarială.
  2. Vom încuraja participarea taților la creșterea copiilor prin flexibilizarea concediului de îngrijire a copilului.
  3. Vom reglementa în Codul Muncii programul flexibil de muncă, astfel ca părinții să poată face față sarcinilor de serviciu și responsabilităților de familie.
  4. Vom consolida mecanismele de combatere a violenței în familie și hărțuire sexuală și vom dezvolta servicii de suport pentru victimele violenței domestice.
  5. Vom continua programele de susținere a femeilor în afaceri, inclusiv prin acordarea granturilor și serviciilor de consultanță în afaceri.

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe