#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru moldovenii din diasporă

Pe 11 iulie pornim vremurile bune pentru cetățenii din diasporă și pentru rudele lor rămase acasă. Echipa PAS vrea ca părinții și rudele rămase la baștină să fie în siguranță, iar cei plecați să se mândrească cu țara noastră și să vrea să se întoarcă acasă.


Partidul Acțiune și Solidaritate a asigurat dreptul la vot al cetățenilor din diasporă prin modificări legislative ce au permis votarea în baza pașaportului expirat. Guvernul Maia Sandu a atras specialiști din diasporă la cele mai înalte funcții, inclusiv prin intermediul platformei Plus 373, create de moldovenii din afara țării. Echipa PAS va porni construcția unui stat care își protejează cetățenii oriunde s-ar afla. În special, vom prioritiza următoarele direcții:


  1. Vom adopta o lege a repatrierii, pentru ca moldovenii care au muncit mai mulți ani peste hotarele țării să-și poată repatria averea, inclusiv mașina și bunurile personale, fără plata unor impozite adiționale.
  2. Vom extinde serviciile consulare, mărind numărul de acte care pot fi eliberate de consulate, în special declarațiile de venit, certificatele bunurilor imobile și certificatele de componență a familiei, pentru a ajuta cetățenii noștri plecați peste hotare să-și perfecteze actele necesare pe loc în țara gazdă.
  3. Vom reduce taxele consulare pentru serviciile consulare de bază, cuantumul cărora este mult mai mare decât pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv taxele pentru obținerea pașaportului și buletinului de identitate și pentru înregistrarea divorțului.
  4. Vom susține și continua eforturile Președintelui Maia Sandu de negociere cu țările lumii pentru recunoașterea permiselor de conducere, posibilitatea de a primi pensie acasă, facilitarea transportului pasagerilor și coletelor și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru moldovenii aflați în străinătate.
  5. Vom susține moldovenii reveniți din străinătate care intenționează să-și deschidă o afacere, inclusiv prin extinderea participării statului la programul PARE după formula 1+2. Afacerile lor nu vor fi supuse controalelor în primii 2 ani de activitate

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe

[addtoany]