#vremuribune

#vremuribune

Vremuri bune pentru tineri

Pe 11 iulie pornim vremurile bune pentru tinerii Moldovei. Vrem ca tinerii să vrea să trăiască acasă, să aibă acces la studii calitative și relevante timpului, să aibă locuri de muncă bine plătite, să aibă oportunități de carieră și dezvoltare profesională și să-și poată întemeia o familie în Moldova cu încredere în viitor.


Echipa PAS a adunat în jurul său cea mai tânără echipă politică din Moldova, cu mulți tineri inteligenți, educați, muncitori. Mulți dintre ei au învățat la cele mai bune universități din lume și au revenit acasă ca să schimbe lucrurile. Maia Sandu a făcut reforma bacalaureatului pentru ca tinerii să fie apreciați pe dreptate pentru munca lor și a început schimbări la școlile profesionale și colegii pentru ca fiecare tânăr să aibă o profesie. În continuare, vom prioritiza următoarele direcții pentru tineri:


  1. Vom oferi elevilor posibilitatea de a alege între mai multe discipline și oportunități de învățare, prin implementarea reformei curriculare și inovațiilor educaționale în învățământul general.
  2. Vom asigura condiții adecvate pentru igiena și sănătatea elevilor prin construcția și repararea blocurilor sanitare și cantinelor moderne în toate școlile.
  3. Vom aloca cel puțin 10 milioane de lei anual pentru granturi destinate  tinerilor, inclusiv pentru  tinerii artiști, cercetători, activiști, oameni de creație, sportivi și jurnaliști.
  4. Vom introduce un portal comun de depunere a actelor online pentru toate universitățile din țară.
  5. Vom implementa un program de stagiere parțial plătite de 6-12 luni pentru tineri absolvenți în instituțiile publice și companiile de stat.
  6. Vom aloca cel puțin 5 milioane de lei pe an pentru susținerea organizațiilor de lansare a afacerilor start-upurilor și pentru educație financiară.
  7. Vom susține tinerele familii prin reducerea impozitelor plătite din salariu. Astfel, familiile tinere vor avea 2.000 de lei în plus pentru fiecare copil.
  8. Vom promova un program de renovare a sălilor de sport și vom încuraja utilizarea spațiilor școlare (sală de sport, sală de calculatoare, bibliotecă) de către elevi și tineri, în afara orelor, pentru activități de recreere.
  9. Vom oferi certificate-cadou (vouchere) pentru programe de recreere și educație nonformală a tinerilor cu dizabilități, din familii social vulnerabile și grupuri marginalizate.

Pe 11 iulie pornim vremurile bune.

Pe 11 iulie votăm PAS.


Distribuie mai departe

[addtoany]